Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αρχικό όραμα:

Αρχικό όραμα:



Το 2014 οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε για τη διάδοση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο άρχισαν μια καινούργια προσπάθεια, να στηρίξουν τα Ελληνικά παραμύθια και τους Έλληνες παραμυθάδες εκδίδοντας μια σειρά από συλλογές παραμυθιών, όπου όλα τα παραμύθια θα τα μαζεύαμε με δημόσιο κάλεσμα.
Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να εκδώσουμε τέσσερις συλλογές παραμυθιών, πλαισιωμένες από όσα καλά προσωπικά βιβλία με παραμύθια θα βρίσκαμε. Τέσσερα χρόνια μετά ήμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε εκδώσει τους τέσσερις τόμους από τις προγραμματισμένες συλλογές, και μια σειρά από προσωπικά βιβλία με παραμύθια.
Έχοντας μαζέψει μύθους και παραδόσεις από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με μια πρωτόγνωρη συμμετοχή, σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προσδοκούσαμε αρχικά, και μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα και να διοργανώσουμε πέρυσι την 1η Γιορτή Ελληνικού Παραμυθιού των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, μέσα στα πλαίσια του πανελλαδικού φεστιβάλ των Εκδόσεων μας, Όψεις του Φανταστικού αι συνεχίζουμε φέτος με τη δεύτερη Γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου